Ook de horeca zet zich in voor een mooiere wereld.
Om een steuntje in de rug te geven, deze uitnodiging aan de horecaondernemer
Feiten en fabels over duurzaamheid van Ondernemers-Nederland
De zelfscan duurzaamheid van Duurzame Horeca Nederland
KvK-advies duurzaamheid voor horeca van De Kamer van Koophandel
Het onderzoek dat laat zien dat gasten vaker voor vegetarisch kiezen als dat vooraan op de menukaart staat. (Engelstalig)
Een onderzoek naar tevredenheid en motivatie:
Gezonder en duurzamer aanbod van voeding in zorg en horeca leidt tot meer tevreden klanten en gasten en ook meer gemotiveerde medewerkers. Dat is een van de belangrijkste conclusies uit het onderzoeksrapport ‘Gezonde voeding in de zorg en horeca’. “Met de resultaten van dit onderzoek kunnen voedselaanbieders aan de slag! ” zegt projectleider Marieke Meeusen, van Wageningen Universiteit & Research. Meer weten, kijk hier.
Fantasie... of gewoon mogelijk?
Ik zie voor me dat de lokale horeca gerechten op de kaart heeft die vooral met streekproducten samengesteld zijn.
Denk aan:
- prei van Biemans, of biologische prei van Verhoeven
- biologische aardbeien van Verhoeven
- kaas van Op den Hoek
- etc.
Zo zijn er vast nog veel meer telers en kwekers in de nabije omgeving. Zodra die een beeld zijn, worden ze vermeld.
Horeca Nederland heeft een Paris-proof-routekaart gemaakt om ondernemers te helpen.